Noiembrie se apropie cu pași repezi, iar noi pregătim de zor 2 cursuri cărora le vom da drumul luna viitoare: cel de testare manuală și cel de testare automată.

Azi îți vom spune detalii despre cele 2 tehnologii și câteva cuvinte despre trainerii care le vor livra, pentru a te familiariza cu ei.

Testare manuală versus testare automată

Cea mai mare asemănare între aceste două tehnologii este că ambele pot fi un prim pas în lumea IT-ului pentru tine, cel care citești acest blog și încă nu ai avut curajul să îl faci.

Iată câteva diferențe, pentru a-ți da seama un pic mai ușor de care anume ți s-ar potrivi cel mai bine.

Timpul necesar – o diferență notabilă între testarea manuală și testarea automată este că testarea manuală necesită mai mult timp decât testarea automată.

Precizia este o altă diferență între testarea manuală și testarea automată. Testarea manuală nu este exactă, deoarece pot exista erori umane, însă testarea automată este mai precisă, deoarece utilizează instrumente și scripturi pentru a executa cazuri de testare.

Viteza este o diferență majoră între testarea manuală și testarea automată. Testarea automată este semnificativ mai rapidă decât testarea manuală.

Aplicații – testarea automată este potrivită pentru un proiect complex și mare decât testarea manuală. Testarea manuală este potrivită pentru proiecte de dimensiuni mici și medii.

Testarea software-ului poate fi efectuată în general manual sau utilizând un instrument de automatizare.

Principala diferență între testarea manuală și testarea automată este că testarea manuală necesită un tester uman să execute cazurile de testare, în timp ce testarea automată necesită instrumente de automatizare pentru a executa cazuri de testare.

Ca să-ți fie și mai ușor, îți recomandăm să te înscrii la webinariile gratuite care vor avea loc: pentru testare manuală, aici; iar pentru testare automată, aici.

Trainerii tăi 

Atunci când alegi să urmezi un curs este necesar să-i cunoști și pe cei care îl livrează. Tocmai de aceea vrem să ți-i prezentăm pe Gabriela și Paul în doar câteva cuvinte – te lăsăm pe tine să-i cunoști mai îndeaproape de-a lungul celor 4 luni cât va dura fiecare curs în parte.

Gabriela Rădulescu – trainer Testare Manuală

Gabriela a descoperit pasiunea pentru IT brusc și iremediabil. A plecat de la a lucra în Excel și apoi a continuat cu ceva programare în C++ si SQL. A trecut prin diverse domenii de activitate în IT cum ar fi Telecomunicații, automotive, e-commerce și Pharmacy. A cochetat cu diverse arii ale IT-ului: suport, analiză tehnică și puțină dezvoltare, dar testarea a rămas pasiunea ei incontestabilă.

”Deși la prima vedere domeniul pare unul serios, acesta îmbină seriozitatea cu amuzamentul, astfel încât să creeze o ambianță plăcută. La urma urmei trăim înconjurați de tehnologie și trebuie să ne împrietenim cu ea.

Paul Bodean – trainer Testare Automată

Paul este un Software Engineer cu peste 10 ani experiență, acoperind diferite roluri. La început de carieră a fost QA Engineer la o firmă startup, unde a tranziționat spre testare automată și unde a avut oportunitatea să facă design la o soluție întreagă de automatizare pentru iOS, Android și proiecte pe automotive atât pe backend cât și pe front end. Una dintre pasiunile lui Paul este să ajute comunitatea să crească pe partea de QA.

Cursul de automation testing e oportunitatea perfectă de a combina învățarea programării cu tainele testării. Întrucât trăim într-o lume a automatizării în general și focusul companiilor crește din ce în ce mai mult spre testare automată, așa că e șansa perfectă de a prinde un loc într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat.

Cei doi dau startul următoarelor două grupe de Testare – Manuală și Automată, însă tot la Testare Manuală o avem alături și pe Delia și abia așteptăm să îți facem cunoștință și cu ea! 

Haide la webinarii sau direct la cursuri să ne cunoști! Noi abia așteptăm să te cunoaștem! 

 

Vrei să intri și tu în domeniul IT?

Hai și descoperă dacă programarea / domeniul IT este pentru tine. Participă la webinariile gratuite organizate special pentru cei care vor să afle mai multe despre domeniul IT.