Atunci când spunem Python ne referim la limbajul de programare, nu la șarpele fioros pe care mergem maxim să îl admirăm la zoo.

Deși împart același nume, îți garantăm că Python ca limbaj de programare este mai puțin înfricoșător și că s-ar putea ca tu să îl îndrăgești de-a dreptul și să îți dorești să îl folosești zilnic la job.

Noi te așteptăm și la webinarul gratuit pentru a te ajuta să descoperi acest limbaj de programare!

5 motive pentru care să înveți Python

Motive pot să fie nenumărate, însă noi le-am ales pe cele 5 pe care le considerăm cele mai importante sau relevante din punctul nostru de vedere și experiența acumulată.

1. Sintaxă simplă

Python are o sintaxă simplă de învățat și de folosit în același timp.

Se apropie cel mai tare de limbajul natural și este potrivită chiar și celor care nu au experiență în domeniul tehnic.

Fiind atât de ușoară, vei vrea mereu să scrii singur cod, iar acest lucru este unul bun deoarece te va ajuta și să evoluezi pe cont propriu, pe lângă ajutorul pe care îl primești de la trainerul cursului.

2. Este folosit la testarea automată

Se poate să simți că nu ești tocmai pregătit să devii developer, dar să știi că Python este folosit și în testarea automată, unde trebuie să știi să scrii parte din cod.

Este limbajul excelent pentru diverse alte automatizări pe lângă testare: rapoarte, colectare de date sau notificări. Orice acțiuni care cer o activitate repetitivă sunt perfecte pentru Python.

3. Utilizat în web development

Odată ce începi să te simți confortabil cu Python după ce ai scris linii de cod pentru testarea automată, poți să treci la următorul nivel și să începi să scrii cod pentru programare.

Python este foarte întâlnit în web development, pe partea de backend și frontend deopotrivă, iar companii precum Netflix, Google, Instagram, Uber îl folosesc cu succes de atâția ani.

4. Biblioteci numeroase

Python este unul dintre limbajele de programare care conține cele mai multe librării care au fost create și dezvoltate de-a lungul anilor și care se integrează perfect cu tot ceea ce înseamnă AI de acum și mai ales ce va însemna AI în viitor.

Acesta este folosit atunci când vine vorba despre biblioteci deoarece consumă mai puțină memorie decât alte limbaje de programare și este capabil de a gestiona bine cantități mari de date. De aceea este folosit atât când e vorba de big data, cât și când e vorba de securitate.

5. Este un limbaj perfect pentru începători

Știm că schimbările te pot speria, însă te asigurăm că dacă începi cu pași mici și un limbaj de programare ușor este imposibil să nu reușești să înveți în scurt timp și să te lansezi spre o nouă carieră pe de o parte și să începi să excelezi în domeniu pe de altă parte.

Recomandarea noastră este să lași fricile deoparte și să încerci să vezi dacă programarea este pentru tine și mai ales dacă Python este limbajul care ți se potrivește.

Acest lucru poți să-l afli înscriindu-te la webinarul nostru gratuit atât special pentru Python, cât și la cel pentru Testare Automată. Pe lângă asta, avem o mulțime de surprize pregătite pentru tine! Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Vrei să intri și tu în domeniul IT?

Hai și descoperă dacă programarea / domeniul IT este pentru tine. Participă la webinariile gratuite organizate special pentru cei care vor să afle mai multe despre domeniul IT.