Testare automată

CURS ACREDITAT

750
 • Nivel: începător
 • Durata: 4 luni
 • Ore necesare: 120 h
 • Media grupelor: 7 persoane
 • Locuri libere în grupa 18: 6 persoane
 • Începem din: august
DESCRIERE

În cadrul acestui modul vom parcurge toți pașii necesari pentru a pune bazele testării automate pe un proiect software. Vom începe prin dobândirea bagajului de cunoștințe necesare în programare, după care tranziționăm spre aplicarea lor în testare.

Trainer- Paul Bodean

Paul este un Software Engineer cu peste 10 ani experiență, acoperind diferite roluri. La început de carieră a fost QA Engineer la o firmă startup, Skobbler, unde a tranziționat spre testare automată și unde a avut oportunitatea să facă design la o soluție întreagă de automatizare pentru iOS, Android și proiecte pe automotive atât pe backend cât și pe front end.

Acum este QA Automation Manager la Telenav, unde conduce o echipă de aproximativ 15 membrii. Una dintre pasiunile lui Paul este să ajute comunitatea să crească pe partea de QA, astfel de doi ani este și trainer cu focus pe Java și Python, dar și pe diferite tool-uri și framework-uri pentru testarea automată: Selenium, BDD, Robot Framework, API testing.

Când nu se ocupă de QA Automation, Paul lucrează și la blog-ul personal de QA Automation pe care îl puteți găsi aici: https://atechnovel.com

Trainer- Gabriela Rădulescu

Gabriela a descoperit pasiunea pentru IT brusc și iremediabil. A plecat de la a lucra în Excel și apoi a continuat cu programarea în C++ si SQL.

A absolvit facultatea de Cibernetică Economică, dar ea și Economia au fost dușmani de la prima interacțiune, așa că a rămas la prima ei dragoste, SQL.

A trecut prin diverse domenii de activitate în IT cum ar fi Telecomunicații, automotive, e-commerce și Pharmacy. A cochetat cu diverse arii ale IT-ului: suport, analiză tehnică, dezvoltare, dar testarea a rămas pasiunea ei incontestabilă.

Deși la prima vedere domeniul pare unul serios, acesta îmbină seriozitatea cu amuzamentul, astfel încât să creeze o ambianță plăcută. La urma urmei trăim înconjurați de tehnologie și trebuie să ne împrietenim cu ea. 🙂

Trainer- Petruța Nagy
Petruta este un Senior Software Engineer cu peste 10 ani de experiență, explorând mai multe framework-uri de testare.
 
A terminat facultatea de matematică și informatică și Masterul în matematică. Inițial a vrut să devină profesoară de matematică, de aici se trage rabdarea și pasiunea ei pentru învățarea celorlalți.
 
A lucrat în mai multe companii precum Evozon, Ecommerce, Accesa. A lucrat cu mai multe frameworkuri de testare pe diferite tehnologii ca și  Selenium, Protractor, Puppeteer, Rest Assured, HTTp calls cu java si javascript.
 
Acum este Senior QA Automation la Zenitech și dorește să împărtășească din cunoștințele și experiența ei tuturor celor pasionați de testare automată.
Ce trebuie sĂ Știi Înainte sĂ participi

1. Ar fi ideal să aveți cunoștințe de bază de utilizare a unui sistem de operare (Windows, MacOS, Linux).

2. Cunoștințe de instalare a unor programe ca și Intellij sau Pycharm.

Ce trebuie sĂ ÎȘi seteze candidaȚii Înainte sĂ înceapĂ cursul (DE DORIT)

1. Conexiune stabilă la internet

2. Cerințele de sistem a Pycharm ( tool-ul IDE pentru Python )

3. Cerințe de sistem 64-bit  Microsoft Windows 10, 8, 7 (SP1) 2. 4 GB RAM minim, 8 GB RAM recomandat.

4. 1.5 GB spațiu hard disk + cel puțin 1 GB pentru cache. 1024×768 rezoluție minimă. Python 2.7, sau Python 3.5 sau mai nou.

5. Instalarea va fi parte din curs

STRUCTURA CURSULUI
 1. Introducere în programare (Python)
 2. Principiile OOP (Object Oriented Programming)
 3. Design patterns în testere
 4. Definirea și implementarea unui framework de automatizare a paginilor web
 5. Selenium Webdriver
 6. Un alt approach pentru framework: BDD (Behavior Driven Development)
 7. Testare la nivel de API (Application programming interface) 
DETALII GENERALE