Product Owner & Business Analyst

650
  • Nivel: începător
  • Durata: 4 luni
  • Ore necesare: 120 h
  • Media grupelor: 7 persoane
DESCRIERE

În cadrul acestui curs vei înțelege bazele IT și ale managementului de produs software. De asemenea, vei învăța cum poți pune la treabă o mare parte a abilităților dobândite până acum în carieră, pentru a-ți contura noul tău job în software development.

Trainer - Adriana-Ioana MUresan

Adriana, sau Riru cum îi spun apropiații, este Project Delivery Lead cu background ca data engineer de peste 7 ani. Mai bine de jumatate din această perioadă a purtat si pălăria de Scrum Master pentru echipele din care făcea parte.

Și-a finalizat facultatea și masterul în Informatică Economică, pe care a condimentat-o în toți acei 5 ani și cu studiile psiho-pedagogice. În timpul studiilor a susținut ore particulare de matematică pentru copii din ciclul gimnazial și programare pentru elevi de liceu, lucruri din care și-a luat rabdarea de a explica noțiunile într-un limbaj ușor de înteles.

Odata cu trecerea anilor și cu începerea unei calatorii către sine, a început să fie mult mai deschiă către provocările care implică mai multă interacțiune umană și pe plan profesional. “Kindness is my religion” este mantra ei și crede ca fiecare persoană are ceva să te învețe dacă îi dai această oportunitate.

Dupa ce închide monitorul, lui Riru îi place să se delecteze cu o carte bună -face parte din 3 bookclub-uri- ascultând jazz sau pian, să meargă la cursuri de dans, să petreacă timp în natură.
Obsesiile ei sunt parfumeria, arta machiajului și lucrul bine făcut.

Trainer - Radu Vingan

Radu este Service Delivery Manager în cadrul uneia dintre cele mai mari companii de IT din Cluj și co-fondator al unui start-up înființat în 2021.

Cariera sa a debutat în Sales și Business Development, iar după aproximativ 5 ani a făcut switch-ul către IT pe o poziție de Business Analyst.

Rolul de BA i-a oferit cadrul să își dezvolte atât abilitățile tehnice cât și de product management, experimentând cu diverse produse digitale și colaborând cu adevărați profesioniști în software development. 

Ce trebuie sĂ Știi Înainte sĂ participi

Gândire analitică și tehnică, experiență în munca de stakeholder management, interes pentru tehnologie și aplicații digitale, stăpânire foarte bună a limbii engleze, limba germană reprezintă un plus.

Ce trebuie sĂ ÎȘi seteze candidaȚii Înainte sĂ ÎnceapĂ cursul (DE DORIT)

Este suficient să aveți un laptop/PC și conexiune la internet.

STRUCTURA CURSULUI
1. Introducere în contextul IT
2. Introducere Business Analyst/Product Owner
3. Procesul dezvoltării produselor software
4. Metodologii de proiecte (accent pe cele de tip agile)
5. Elicitarea și analiza cerințelor (tool-uri, metode și studii de caz)
6. Modelarea cerințelor (tool-uri, metode și studii de caz)
7. User story-urile și managementul backlogului
8. Managementul stakeholderilor și approach-ul consultativ
9. Pornirea unui proiect de software “ca la carte”
10. În papucii unui product owner
DETALII GENERALE