fbpx

Introducere in iOS (Swift)

150/lună
  • Nivel: începător
  • Durata: 2.5 luni
  • Sesiuni: 10 ședințe a câte 2 ore
  • Media grupelor: 5 persoane
Best deal
DESCRIERE

Acest curs este destinat persoanelor pasionate de programare, care vor sa isi dezvolte cunostintele actuale, prin invatarea unui nou limbaj de programare simplu si foarte interactiv din punct de vedere al UI-ului(interfata cu utilizatorul). Acest curs iti va pune bazele in Swift, te va invata sa dezvolti aplicatii iOS si te va pregati pentru o pozitie de Junior iOS Developer.

Trainer - CAMELIA IGNAT

Camelia are 4+ ani experienta in programare Swift, intrand in lumea iOS in urma unui internship. A fost placut surpinsa de cat de usor se poate crea un ecran si cat repede se vede munca depusa.

A participat ca mentor la numeroase programe de practica si internship, iar pe langa programele pentru juniori, a tinut si prezentari tehnice in cadrul companiei in care lucreaza, pentru restul colegilor de pe iOS si nu numai. Este pasionata de AI si AR, tinand si o prezentare tehnica de Augumented Reality si Reality Composer.

Cameliei ii place sa se dezvolte si sa invete lucruri noi, fapt pentru care invata si SwiftUI, care este un nou mod de a crea interfetele cu utilizatorul, disponibil pe toate platformele Apple.

Ce trebuie sa stii inainte sa participi

Candidatii trebuie sa aibă cunoștințe de OOP și Java de baza(clasa, obiect, instrucțiuni, modificatori de acces etc.). Candidații trebuie sa dețină un laptop cu sistem de operare macOS (Macbook/Mac mini/iMac), iar pentru testare se va folosi simulatorul iOS care se va instala odata cu Xcode, deci nu este nevoie de un iphone fizic.

Ce trebuie sa isi seteze candidatii inainte sa inceapa cursul (DE DORIT)

Candidatii trebuie sa isi creeze un Apple ID(dacă nu dețin deja) și sa instaleze Xcode de aici https://developer.apple.com/download/release/ sau din App Store. Daca nu se reuseste, vom realiza instalarea in primul curs.

DURATA, ORELE SI ALTE DETALII

Vor fi 10 sesiuni de-a lungul a doua luni si jumatate, o sesiune pe saptamana. Dupa fiecare sesiune se va da o tema pentru aprofundarea informatiilor prezentate in curs, care va trebui finalizata pana la urmatoarea sesiune. Cursurile se vor desfășura în fiecare joi de la ora 18:00 la 20:00. 

STRUCTURA CURSULUI

1. Prezentare Curs, Instalare Xcode, interfața Xcode, simulator iOS, structura unui proiect
2. Principalele tipuri de date, operații
3. Clase, structuri, colectii, funcții, optionale
4. UIKit- principalele elemente de UI
5. UIViewController, UIViewController lifecycle (ciclul de viață)
6. Storyboard: elemente, relațiile dintre ecrane, outlet
7. Autolayout, constrangeri
8. TableView: ranaduri, celule, secțiuni, interacțiunea cu tabelul
9. CollectionView: celule, header, footer, layout
10. Networking: URLSession, Threads
11. Closures, Extensii, Protocoale
12. Persistenta, NSUserDefaults, Keychain
13. Design patterns, principiul SOLID, principiul KISS

DETALII GENERALE