Introducere În iOS (Swift)

CURS ACREDITAT

750
  • Nivel: mediu
  • Durata: 4 luni
  • Ore necesare: 120 h
  • Media grupelor: 7 persoane
DESCRIERE

Acest curs este destinat persoanelor pasionate de programare care vor să își dezvolte cunoștințele actuale prin învățarea unui nou limbaj de programare, simplu și foarte interactiv din punct de vedere al UI-ului (interfața cu utilizatorul). Acest curs îți va pune bazele în Swift, te va învăța să dezvolți aplicații iOS și te va pregăti pentru o poziție de Junior iOS Developer.

Trainer - CAMELIA IGNAT

Camelia are peste 4 ani experiență în programare Swift, intrând în lumea iOS în urma unui internship. A fost plăcut surprinsă de cât de ușor se poate crea un ecran și cât de repede se vede munca depusă.

A participat ca și mentor la numeroase programe de practică și internship, iar pe lângă programele pentru juniori, a ținut și prezentări tehnice în cadrul companiei în care lucrează, pentru restul colegilor de pe iOS și nu numai. Este pasionată de AI si AR, ținând și o prezentare tehnică de Augumented Reality și Reality Composer.

Cameliei îi place să se dezvolte și să învețe lucruri noi, fapt pentru care învață și SwiftUI, care este un nou mod de a crea interfețele cu utilizatorul, disponibil pe toate platformele Apple.

Ce trebuie sĂ Știi Înainte sĂ participi

Candidații trebuie să aibă cunoștințe de OOP și Java de bază (clasă, obiect, instrucțiuni, modificatori de acces, etc.). Candidații trebuie să dețină un laptop cu sistem de operare macOS (Macbook/Mac mini/iMac), iar pentru testare se va folosi simulatorul iOS care se va instala odata cu Xcode, deci nu este nevoie de un iphone fizic.

Ce trebuie sĂ ÎȘi seteze candidaȚii Înainte sĂ ÎnceapĂ cursul (DE DORIT)

Candidații trebuie să își creeze un Apple ID(dacă nu dețin deja) și să instaleze Xcode de aici https://developer.apple.com/download/release/ sau din App Store. Daca nu se reușește, vom realiza instalarea în primul curs.

STRUCTURA CURSULUI

1. Prezentare Curs, Instalare Xcode, interfața Xcode, simulator iOS, structura unui proiect
2. Principalele tipuri de date, operații
3. Clase, structuri, colecții, funcții, opționale
4. UIKit- principalele elemente de UI
5. UIViewController, UIViewController lifecycle (ciclul de viață)
6. Storyboard: elemente, relațiile dintre ecrane, outlet
7. Autolayout, constrângeri
8. TableView: rânduri, celule, secțiuni, interacțiunea cu tabelul
9. CollectionView: celule, header, footer, layout
10. Networking: URLSession, Threads
11. Closures, Extensii, Protocoale
12. Persistenta, NSUserDefaults, Keychain
13. Design patterns, principiul SOLID, principiul KISS

DETALII GENERALE