fbpx

Introducere in programare Java si OOP

java-curso-facialix
150/lună
  • Nivel: începător
  • Durata: 3 luni
  • Sesiuni: 15 ședințe a câte 2 ore
  • Media grupelor: 5 persoane
Best deal
DESCRIERE

In cadrul acestui curs vei invata, pas cu pas, bazele programarii, notiuni precum: variabile, alegerea unui tip de date, bucle, scrierea corecta a codului din punct de vedere etic dupa care vom intra in detalii despre particularitatile limbajului de programare Java si capabilitatile acestuia.

Trainer- Dragos Roban

Dragos se autointituleaza ca fiind un adevarat pasionat de lumea tehnologiei in programare. Si-a descoperit aceasta pasiune inca din primii ani ai facultatii cand nu a stat mult pe ganduri si pasit in lumea “enterprise”.

Asta nu l-a determinat, desigur, sa nu duca la final anii frumosi de facultate, ba chiar cu brio. Indiferent ca vorbim de programare, codul scris, pregatirea unei aplicatii din punct de vedere al codului, situatii neasteptate,

Dragos accepta provocarile si, mai mult de atat, se confrunta la maxim cu ele. Pasiunea pentru programarea in Java a regasit-o prin chestii distractive, mici provocari de a simplifica munca fizica prin usurinta limbajului de programare. In cei 5 ani+ de experienta,

Dragos si-a dat seama ca sunt multe de oferit de la un limbaj de programare atat de complex si organizat si nu s-ar opri din explorat pentru nimic. Sa nu uitam si de partea non-tehnica. Dragos este o persoana plina de viata, foarte sociabila, mereu cu zambetul la vedere si cu un spirit foarte incantator.

Este pasionat de inteligenta emotionala, fapt ce i-a adus un improvement bogat pe partea de “Soft skills” si interactiune umana. Dragos sustine idea “Empathy brings us together the most”.

Ce trebuie sa stii inainte sa participi

Candidatii trebuie sa aibe cunostinte minime de sisteme de operare si generalitati legate de calculatoare (harddisk, procesor, memorie ram etc). Trebuie sa cunoasteti cel putin elementele de baza despre cum sa utilizezi un computer si sa poti porni un shell / command prompt. O minima experienta in utilizarea un software (Excel, Word, etc.) si un istoric de interactiune cu calculatorul (ex. navigare internet)

Ce trebuie sa isi seteze candidatii inainte sa inceapa cursul (DE DORIT)

Cursantii trebuie sa isi instaleze urmatoarele tooluri pentru a putea incepe cursul: 1. Java SE Development Kit: Este un mediu de dezvoltare software care intermediaza functionalitatea codului sursa scris de catre programatori si sistemul de operare pe care este rulat. Se poate downloada de aici [https://www.oracle.com/java/technologies/javase/javase-jdk8-downloads.html] pentru sistemul de operare optat. Pentru usurinta descarcati executabilul pentru a se seta mediul de lucru. 2. IntelliJ: Este unul din cele mai utilizate software-uri pentru scrierea codului in Java. Ofera o versiunea gratis si anume Community Edition pe care o puteti downloada de aici: [https://www.jetbrains.com/idea/download/]. (In caz ca nu reusiti, le vom seta impreuna in cadrul primelor cursuri)

DURATA, ORELE SI ALTE DETALII

15 sesiuni de-a lungul a 3 luni. Sesiunea va avea loc in fiecare Miercuri la orele 18:00 si se va termina la orele 20:00. Mentiune: Intre fiecare doua sesiuni, fiecare cursant va primi un quizz online sau o tema practica dupa caz pe care trebuie sa il indeplineasca pana la urmatoarea sesiune sau pana la un termen stabilit in functie de timpul necesar pentru corectare. Mai mult de atat, va fi o lista in plus de exercitii si probleme disponibila de unde cursantul poate alege optional sa lucreze in plus.

STRUCTURA CURSULUI

Ch. 1. Intro
Ch. 2. Basic programming techiques
Ch. 3. My first Java project
Ch. 4. Advanced OOP usage. Interfaces. Abstract classes
Ch. 5. Exception handling in Java.
Ch. 6. Data structures. Collections. String class

DETALII GENERALE