testare manuală

CURS ACREDITAT

800
 • Nivel: începător
 • Durata: 5 luni
 • Ore necesare: 120 h
 • Media grupelor: 7 persoane
 • Locuri libere în grupa 26: 4 persoane
 • Începem din: ianuarie
DESCRIERE

Curs interactiv în care vă veți distra și veți învăța și, în același timp, vă veți apropia de următoarea voastră carieră de testeri.

Trainer- Gabriela Rădulescu

Gabriela a descoperit pasiunea pentru IT brusc și iremediabil. A plecat de la a lucra în Excel și apoi a continuat cu ceva programare în C++ si SQL.

A absolvit facultatea de Cibernetică Economică, dar ea și Economia au fost dușmani de la prima interacțiune, asa că a rămas la prima ei dragoste, SQL.

A trecut prin diverse domenii de activitate în IT cum ar fi Telecomunicații, automotive, e-commerce și Pharmacy. A cochetat cu diverse arii ale IT-ului: suport, analiză tehnică și puțină dezvoltare, dar testarea a rămas pasiunea ei incontestabilă.

Deși la prima vedere domeniul pare unul serios, acesta îmbină seriozitatea cu amuzamentul, astfel încât să creeze o ambianță plăcută. La urma urmei trăim înconjurați de tehnologie și trebuie să ne împrietenim cu ea. 🙂

Trainer- Delia Mihali

Delia are o experiență de peste 13 ani în domeniul IT, culminată cu un rol de Product Quality Analyst la Facebook. De-a lungul carierei a experimentat o diversitate a rolurilor.

Cum spune ea ” Am gustat puțin din ce înseamnă escalările și suportul pentru un produs și de asemenea am învățat ce înseamnă să fii un product owner dar și un Test Lead. În retrospectiva  pot spune cu sinceritate că baza solidă pe care mi-am format-o în testare m-a ajutat mult și în celelalte roluri.” 

Calitatea produsului software e în continuare o preocupare în munca ei de zi cu zi, considerând calitatea ca pe un feature.

De-a lungul anilor a acumulat o experiență amănunțită pe partea de testare a aplicațiilor de UI și back-end.

S-a implicat în procesele de on-boarding pentru oamenii nou veniți în echipă, a organizat traininguri pe partea de funcționalitate a produsului pentru alte echipe cu care a colaborat. A fost implicată în people și project management la nivel micro. A fost și este un ambasador al calității.

Trainer- Tamara Senatovici

Tamara lucreză în domeniul testării de aproximativ 13 ani. A terminat facultatea de Informatică și era de așteptat oarecum să lucreze în IT, doar că la momentul respectiv nu aveam nicio idee în ce direcție să meargă(development sau testare). A ales testarea pentru că a simțit că se potrivește cel mai bine cu felul ei de a fi. And she was right! De-a lungul anilor a făcut testare manuală, automată, performace și load dar a și coordonat echipe de testare atât web cât și desktop.

În timp a descoperit că îi place mult să lucreze cu oamenii motiv pentru care în ultimii ani s-a concentrat mai mult pe partea de leadership și trainings, ocupându-se de mai multe echipe de testare și programe de internship.

Pentru ea testarea înseamnă “thinking outside the box” și “question everything”. Fiind o fire perfectionistă, întotdeauna i-a plăcut să se asigure că ce iese din mâinile ei este de cea mai bună calitate.

Trainer- Alina Jurca

Alina a absolvit facultatea de Științe Economice și are un doctorat în Marketing, dar a făcut apoi switch-ul către domeniul IT.

Are o experiență de peste 7 ani ca manual QA, timp în care a testat proiecte din cele mai variate industrii, de la e-commerce, la social media, CRM și chiar small business apps. În ultimul an a făcut trecerea către zona de management ocupând poziții de Scrum Master și Product Owner în cardul proiectelor din care a făcut parte.

Deși vine dintr-un domeniu non-technic, a învățat să folosească din plin în activitatea de testare de cunoștințele de marketing și business pe care le avea, pentru a asigura calitatea produselor livrate. Este o adeptă a principiilor context-driven testing și crede în faptul că în testare nu exista “best practices”universal valabile ci exista doar “good practices” utile într-un anumit context.

Trainer- Ada Mihaela David
Ada este o fire curioasă, care mereu a avut curiozitatea în a investiga și a identifica sursa unei probleme de orice fel. Lucru care i-a fost și îi este de mare folos în munca ei de zi cu zi ca și manual tester.

Cumva firul epic al evoluției ei a fost setat în momentul în care a ales facultatea de Informatică. Însă, momentul în care a început să practice meseria de Manual Tester și-a dat seama că i se potrivește ca o mănușă.

Cum spune ea: ” În testare e ca și cum ai intra într-un magazin de jucării, distracție și posibilități infinite. M-am “jucat” cu testarea pe Gps-uri, Mobile Games, Mobile Apps, Website Apps, Browsers, Communication Apps și mai am multe de explorat.

A lucrat în ritmul alert al companiilor de outsourcing, dar și în cadrul companiilor care dezvoltă produse proprietare de mare complexitate. Indiferent de mediul de lucru, pe parcursul anilor, a realizat că îi place să împartă din cunoștințele ei cu fiecare membru nou al echipei, fapt pentru care a ales să fie trainer în cadrul ITF.

Răbdarea, perseverența, capacitatea de adaptabilitate, skilurile de comunicare și puterea de decizie, le-a dobândit din lecțiile învățate de pe fiecare produs pe care a lucrat.
Trainer - Iulia Albu

Iulia este pasionată de domeniul IT  încă din liceu, de la orele de informatică unde a fost atrasă de programare.

În domeniul testarii a început la final de facultate ca manual tester, iar implicarea ei la primul job s-a remarcat, primind și rolul de Scrum Master în cadrul echipei.

Fiind o persoană logică și organizată, căruia tot timpul i-a plăcut să fie ea cea care se asigură ca totul să fie bine, a ajutat în formarea ei ca tester.

Pe parcursul anilor, a acumulat cunoștințe în testarea aplicațiilor web, desktop, API, cunoștințe în metodologii de lucru și folosirea diferitelor tooluri la muncă.

De asemenea și pasiunea ei pentru un design frumos a ajutat în proiectele în care a lucrat, să aducă improvementuri pe partea de UI și să lucreze la proiecte interne pe partea de UI/UX.

Trainer - Oana Domocos

Oana are peste 11 ani experiență în domeniul testării, timp în care s-a implicat în diverse proiecte – leading, internship-uri, traininguri, mentoring, și normal,  testing.

În timpul facultății, când trebuia să facă practică în anul doi, era destul de confuză despre tot ce înseamnă domeniul IT și nu neaparat își dorea o carieră în acest domeniu. Cum ne povestește ea ” Am ‘prins’ o practică la o companie super faină, Nokia, unde mai aveau doar poziții pe testare. Am zis să încerc să văd ce e aceea testare pentru că mi se părea mega cool să lucrezi într-un birou pentru faimosul producator😁.”

Îi plac provocările și de aceea astăzi face parte din echipa IT Factory!

 

Trainer - Roxana Aniculaesei

 

Roxana a găsit pasiunea în testare încercând să perfectioneze produsele la care lucrează. Pus și simplu îi place să găsească probleme în site-uri, încercă să gândesc ca un client: daca are posibilitatea să “clickaiescă” ceva, trebuie să meargă.

Stresez sistemele în așa fel încât să “crape”.

În experienta ei, în firme de outsource și produs, nu a întâlnit produse neutilizabile. Dar asta nu înseamnă cănu am găsit probleme. Varietatea de tipuri de exploatări o ține în business și o face curioasă cu fiecare feature nou în parte.

Trainer - Mihaela Trif

Mihaela a terminat facultatea de farmacie și după 5 ani de profesat în domeniu și-a dat seama că acest domeniul nu i se potrivește și după un curs de testare manuală s-a reprofilat în IT ca și QA.

Am intrat în domeniul testării în urmă cu 5 ani printr-un internship. A lucrat pe mai multe proiecte, atât mari cat și mai mici, în ultimul an a trecut pe partea de testare automată lucru care și l-a dorit foarte mult.

Ce trebuie sĂ Știi Înainte sĂ participi

Acesta este un curs pentru începători așa că nu este nevoie de niciun fel de cunoștințe prealabile. Veți învăța pe parcurs tot ce e nevoie.

Ce trebuie sĂ ÎȘi seteze candidaȚii Înainte sĂ ÎnceapĂ cursul (DE DORIT)

Veți avea nevoie de un PC/laptop și de programul Workbench.

Instrucțiuni pentru instalare: Click aici

STRUCTURA CURSULUI
 1. Introducere în testare 
 2. Test design techniques 
 3. Risk based testing 
 4. Testing tools 
 5. Introducere în SQL 
 6. Pregătire examen ISTQB 
 7. Pregătire proiect final 
DETALII GENERALE